نهال پسته کله قوچی از انواع درختان پسته بومی ایران است که منشا آن روستای دهنو رفسنجان می باشد. نام دیگر آن را پسته حاج شریفی می گویند. از ارقام دیررس بوده و زمان گل دهی آن اوایل فروردین می باشد.
درختان پسته از گیاهان دو پایه هستند یعنی درختان نر و ماده جدا از یکدیگر می باشند. نهال پسته کله قوچی رشد کم دارد و برگ درخت آن کم است. وزن هر پسته به 5 گرم می رسد. اواخر شهریور محصول آن قابل برداشت می باشد.
کاشت و نگهداری نهال پسته کله قوچی
خاک مناسب برای نهال پسته کله قوچی خاک های شنی و رسی با زهکشی خوب هستند که هر چه عمیق تر و یکنواخت تر باشد رشد نهال در آن بهتر و ثمره ی آن بیشتر است. درشتی میوه پسته کله قوچی و عملکرد خوب این نوع موجب شهرت و گسترش آن شده است.
این گونه نسبت به کم آبی و مواد مغذی حساس بوده و میوه این درخت در اواخر شهریور ماه قابل برداشت است و از این نظر جز ارقام دیررس می باشد. این درخت خاک با PH بین 7 تا 7.5 را می پسندد. فواصل کاشت نهال پسته کله قوچی، بصورت 3 در 6 متر یا 4 در 7 متر تعیین می شود
انواع روش تکثیر نهال پسته به صورت بذر، پیوند و خوابانیدن می باشد. در روش بذر، بذر را به مدت 24 تا 48 ساعت خیسانده و سپس بذر ها را در کیسه های پارچه ای به مدت 4 تا 5 روز مرطوب نگه می دارند تا بذر ها شروع به جوانه زدن کنند. آنگاه بذر ها را در گلدان های پلاستیکی می کارند و در گلخانه نگهداری می کنند. نهال ها را پس از یک سال به زمین اصلی انتقال می دهند. مناسب ترین زمان برای پیوند نهالهای پسته به طور عمده در اواخر اردیبهشت تا اوایل خرداد هنگامی که درخت پوسته می دهد و دمای هوا معتدل است می باشد.
مشخصات میوه نهال پسته کله قوچی
میوه نهال پسته کله قوچی به صورت خوشه ای بوده و پربار میباشد. یکی از ارقام پر محصول در درختان پسته میباشد. وزن هر پسته به 5 گرم می رسد. اواخر شهریور محصول این درخت قابل برداشت می باشد.
برای خرید نهال پسته کله قوچی می توانید با نهالستان میاندوآب نهال رجبی تماس حاصل فرمایید.
ویژگی های نهال پسته کله قوچی
• فاصله کاشت:6 × 3 یا 7 × 4 متر
• عمر اقتصادی: 100 سال
• وزن میوه: 5 گرم
• مقاومت به سرما: بین 20- تا 37+ درجه سانتی گراد
• خاک مناسب: لومی شنی