یکی از ارقامی که برای مقاصد اقتصادی و کسب سود کاشته می شود، نهال سنجد است. نهال سنجد به دلیل مقاومت بالایی که دارد، در بیشتر مناطق ایران قابل کاشت است. از آنجا که سنجد فواید بسیاری دارد، یکی از بهترین گزینه ها برای کاشت به شمار می آید.
از اواسط پاییز می توان اقدام به کاشت نهال سنجد کرد. نکته دیگری که هنگام خرید نهال این میوه باید در نظر داشته باشید این است که 5 الی 6 سال طول می کشد تا این درخت به بار بنشیند.
کاشت و پرورش نهال سنجد
یکی از مهم ترین خصوصیات نهال سنجد، مقاوم بودن آن در مقابل شور بودن آب، کم آبی، گرما یا سرمای شدید است. به گونه ای که این نهال می تواند تا 45 درجه گرما و منفی 30 درجه سرما را تحمل کند. این ویژگی ها باعث می شود نهال سنجد یکی از گزینه های مناسب برای کاشت به منظور بهره برداری اقتصادی به شمار برود.
در صورتی که محصولی با کیفیت بالا می خواهید، بهتر است نهال سنجد را در خاکی بکارید که زهکشی خوبی داشته باشد. خاک های شنی گزینه خوبی محسوب می شوند. همچنین از کاشت این نهال در مناطق مرطوب خودداری کنید. چون آبیاری زیاد این نهال، می تواند به آن صدمه بزند.
مشخصات میوه ی نهال سنجد
اغلب ایرانیان سنجد را به عنوان عضو جدانشدنی سفره هفت سین می شناسند. اما جالب است بدانید که سنجد خواص بسیاری دارد. سنجد یک منبع غنی آنتی اکسیدان و ویتامین K و C است، خواص ضد التهابی دارد، اسهال را برطرف می کند و باعث ترمیم یافتن استخوان و غضروف ها می شود. اینها تنها مواردی از خواص بی شمار میوه ی نهال سنجد هستند.
همچنین از سنجد در صنعت دارو و آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. علاوه بر این با استفاده از چوب سنجد، انواع وسایل و ابزار چوبی ساخته می شود. از آنجا که چوب درخت سنجد بسیار محکم است، محصولاتی که با این چوب ساخته می شود، بسیار با کیفیت و مقاوم هستند.
برای خرید نهال سنجد می توانید با نهالستان میاندوآب نهال رجبی تماس حاصل فرمایید.
ویژگی های نهال سنجد
• عمر اقتصادی: 50 سال
• فواصل کشت: 4 تا 5 متر
• میزان باردهی: هر هکتار 1.5 تن
• میزان آبیاری: هر 40 روز یک مرتبه
• تحمل سرما: منفی 30 درجه سانتی گراد