نهال آلبالو محلی که یکی از نهال های بومی ایران است، مناطقی مانند ایلام، کردستان، همدان و ... که دارای آب و هوایی معتدل و نیمه سردسیر هستند، برای رشد این نهال گزینه مناسبی هستند. این نهال در مناطقی که از سطح دریا 0 تا 3000 متر ارتفاع دارند، بهتر رشد می کند.
نهال آلبالو محلی، گونه ای پیوندی بوده که بر روی پایه آلبالو تلخ پیوند زده می شود. این نهال جزو نهال های پایه کوتاه بوده و در شرایط اقلیمی و آب و هوایی مناسب، می تواند 2 تا 4 متر رشد داشته باشد و 25 تا 35 سال بار خواهد داشت.
نهال آلبالو محلی، نسبت به آفات و بیماری ها مقاومت چندانی ندارد. از جمله آفات و بیماری هایی که می تواند موجب آسیب به این نهال شود می توان به پوسیدگی آرمیلاریای ریشه و شانکر باکتریایی هسته دار اشاره نمود. این نهال یک نهال خود بارور بوده و در نتیجه دیگر به خرید نهال آلبالو گرده افشان نیازی نخواهید داشت.
مشخصات میوه نهال آلبالو محلی
محصول نهال آلبالو محلی، را می توان اوایل تیر ماه برداشت نمود. این نهال سالانه چیزی در حدود 30 تن در هر هکتار بار خواهد داشت. آلبالو محلی که به رنگ قرمز و براق هستند، طعمی ترش و دلچسب دارد. این آلبالو چندان درشت نیست و هر دانه اش چیزی در حدود 4 تا 5 گرم وزن دارد.
برای خرید نهال آلبالو محلی می توانید با نهالستان میاندوآب نهال رجبی تماس حاصل فرمایید.
کاشت و نگهداری نهال آلبالو محلی
در حالت کلی توصیه می شود نهال آلبالو محلی، در فصل پاییز و زمستان که گیاه در خواب است کاشته شود. اما به نظر ما بهترین ماه ها برای کاشت این نهال، از نیمه دوم آبان ماه تا دی ماه است. در این صورت نهال تان دچار شوک نمی شود.
بهترین فاصله برای کاشت نهال آلبالو محلی، مساحتی به ابعاد 6 در 8 متر است. این فاصله به تغذیه و باردهی و افزایش کیفیت محصول کمک می کند.
نکته بسیار مهمی که در مورد نهال آلبالو محلی باید به آن توجه نمایید، آبیاری منظم و طبق یک زمانبندی دقیق است. آبیاری بیش از حد می توان موجب پوسیدگی ریشه ها شده و در نتیجه نهال تان از بین برود. نهال های جوان هر دو تا سه هفته یکبار به آبیاری نیاز دارند. اما به طور کلی این نهال به آبیاری منظم هفتگی نیاز دارد.
ویژگی های نهال آلبالو محلی
عمر اقتصادی: 25 الی 35 سال
فاصله مناسب برای کاشت: فضایی به مساحت 4 در 4 متر
میزان محصول: 30 تن در هر هکتار
زمان میوه دهی: خرداد ماه
میزان آبیاری: یک بار در هفته